Icon Sven Hogervorst

Gastlessen en inspiratie

Gastlessen en inspiratie

Verhalen en levenslessen

Als ik met vrienden praat over de dood en ze mij vragen: ‘ben jij eigenlijk bang om dood te gaan?’ Dan zeg ik: ‘nee, maar ik zou het wel zonde vinden van alle boeken die ik heb gelezen en de lessen die ik heb geleerd en maken wie ik nu ben’. Ik maak daarom graag tijd om de verhalen en levenslessen te delen die mij gevormd hebben.

Thema's

Thema’s waarover ik graag spreek zijn:

De weg van Boeddha

De weg van Boeddha

Het boeddhisme houdt mij nu twee en een halfjaar bezig en heeft mij veel gebracht. De vier edele waarheden, het achtvoudige pad, het levensverhaal van Boeddha en met name de praktische de lessen van spirituele leiders als de Dalai Lama, Thich Nhat Hanh en Matthieu Ricard hebben mij, mijn relaties en mijn huidige kijk op mijzelf en de wereld compleet veranderd.

Wil jij weten wat jij van het boeddhisme kan leren om de beste versie van jezelf te worden? Ik kom het graag vertellen!

Meer informatie
Ondernemen en ondernemerschap

Ondernemen en ondernemerschap

Ik ben opgegroeid in een echte ondernemingsfamilie. Als kind speelde ik al verstoppertje in het bedrijf van mijn moeder en een van mijn eerste baantjes was in het bedrijf van mijn oom. Mijn betekenis van ondernemen is (iets) creëren. De wil om te creëren begint bij een passie. Voor mij gaat ondernemen over discipline, doorzettingsvermogen en leren omgaan met pijn en tegenslag.

Of het nu gaat over de kamer van koophandel, financiering of het verzamelen van moed om gewoon te beginnen… Ik deel graag mijn verhaal en de lessen die ik onderweg heb geleerd om ook anderen te inspireren om te durven dromen en het vooral te gaan doen!

Meer informatie
Leiderschap van gisteren, vandaag en morgen

Leiderschap van gisteren, vandaag en morgen

Wat betekent leiderschap? Waarom is leiderschap zo’n gewild onderwerp? Waarom is leiderschap zo belangrijk? Hoe is leiderschap in de loop van de tijd ontwikkeld? Wat kunnen we leren van de leiders van gisteren en vandaag? Wat is het verband tussen religie en leiderschap? Hoe word ik zelf een leider van vandaag en morgen?...

Deze en andere vragen behandel ik in dit unieke college vol vragen, anekdotes, beeldende voorbeelden en passende confrontaties.

Meer informatie
Profiel Sven Hogervorst
Enthousiast?
Ik help je graag
Of bel
+31 (0) 630 300 076

Sven uitnodigen als gastspreker

Ik kom graag bij jou langs voor een kleine vergoeding en/of boekenbon!